Froome wint in Sint-Niklaas

Touwinnaar Chris Froome (Sky) heeft vrijdagavond het na-Tourcriterium van Sint-Niklaas gewonnen. De 30-jarige Brit haalde het licht afgescheiden voor zijn Welshe teamgenoot Geraint Thomas. Belgisch kampioen Preben Van Hecke werd derde.

Het was Kevin Seeldraeyers die de eerste echte aanval plaatste. Na enkele ronden werd hij weer tot de orde geroepen. Met nog twintig ronden te rijden versnelden Chris Froome en Stephen Cummings. Zij reden een tijdlang voor het peloton uit. Iljo Keisse en Sven Nys namen daarna de leiding over. Zij kregen versterking van Matthias Ongena en Stijn Verbeke. Van dit gezelschap trok Sven Nys op vier ronden van het einde nog eens fiks door. Maar hij zong het niet uit tot het einde.

Het sein dan voor Froome om met Thomas en Van Hecke in de aanval te trekken. Het peloton liet in eerste instantie niet echt begaan, maar bij het ingaan van de slotronde werd duidelijk dat de winnaar bij de drie vluchters moest gezocht worden. Froome sloop in de slotkilometer weg van zijn metgezellen.