Bardet krijgt prijs van Superstrijdlust

Romain Bardet (AG2R) is verkozen tot meest strijdlustigste renner van de 102e editie van de Tour de France. De Fransman volgt op de erelijst Alessandro de Marchi op. Bardet is de dertigste Fransman die deze eer te beurt valt. Hij houdt 20.000 euro over aan deze prijs.

De jury koos voor Bardet niet alleen omdat hij de Alpenetappe naar Saint-Jean-de-Maurienne op zijn naam schreef, maar ook omdat hij meerdere keren in de aanval reed in deze Tour. Zo werd hij ook derde in de etappes naar Mende en op Plateau de Beille. "Romain kwam met veel verwachtingen naar deze Tour (vorig jaar werd hij zesde in het klassement, red), maar zag zijn kansen in rook opgaan na een moeilijke Tourstart. Hij zat mentaal even heel diep, veranderde het geweer van schouder, en hervond zijn aanvalslust die na veel pogingen werd beloond met winst in Saint-Jean-de-Maurienne", zo klinkt het.

De genomineerden waren de Fransen Pierre-Luc Perichon (Bretagne-Séché Environnement), Perrig Quemeneur (Europcar) en Romain Bardet (AG2R La Mondiale), Vincenzo Nibali (Astana), Jan Barta (Bora-Argon 18), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) en groenetruidrager Peter Sagan (Tinkoff-Saxo).