Froome verliest halve minuut op Quintana

Ex-Tourwinnaar Vincenzo Nibali heeft de negentiende rit in de Tour de France gewonnen. Nummer twee in het klassement Nairo Quintana werd tweede. De gele trui Chris Froome moest zich tevreden stellen met de derde plaats en verliest 33 seconden op Quintana.

Na 138 kilometer met start in Saint-Jean-de Maurienne en aankomst in La Toussuire kwam de Tourwinnaar van vorig jaar solo over de streep, nadat hij aan de voet van de slotklim de Fransman Pierre Rolland (Europcar) had achtergelaten. Uiteindelijk finishte de 'Haai van Messina' met een voorsprong van 44 seconden op eerste achtervolger Nairo Quintana (Movistar), die op de slotklim geletruidrager Chris Froome (Sky) een kleine tik gaf. De Brit kwam als derde over de streep, op 1:14 van Nibali. Froome werd dus aan het wankelen gebracht en kreeg een halve minuut aan zijn broek van de Colombiaan, maar uiteindelijk kwam zijn gele trui niet in gevaar.

Morgen staat de laatste Alpenrit op het programma. Het peloton vertrekt in de twintigste rit in Modane en komt na 110,5 kilometer aan op Alpe d'Huez. Zondag wordt de 102e editie van de Tour afgesloten met het officieuze WK sprint op de Champs-Élysées in de hoofdstad Parijs.