Geslaagde comeback voor Philippe Gilbert

Philippe Gilbert (BMC) heeft een geslaagde comeback in het peloton gemaakt. De 33-jarige Luikenaar reed als eerste over de meet in de Grand Prix Pino Cerami. Het was de eerste keer dat Gilbert weer een wedstrijd reed sinds de Ronde van Zwitserland. Hij moest toen opgeven omdat hij maar last bleef hebben van een breukje in zijn rechteronderbeen dat hij in de Waalse Pijl had opgelopen. Het was ook de eerste keer in zijn carrière dat hij de Grand Prix Pino Cerami reed.

Gilbert was na 211,5 kilometer van Saint-Ghislain naar Frameries in de sprint sneller dan de Nederlander Danny Van Poppel. Tom Devriendt spurtte naar de derde stek, net voor Tom Boonen. De Fransman Sébastien Turgot maakte de top vijf compleet. Gilbert volgt op de erelijst de Italiaan Alessandro Petacchi op.

Het was de eerste keer dat de wedstrijd, genoemd naar de vorig jaar overleden ex-renner Pino Cerami, in de zomermaanden wordt georganiseerd. Traditioneel vond de semiklassieker plaats begin april in de periode tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.