Ivan Basso met succes geopereerd

Ivan Basso lijkt met de schrik vrij te komen. De operatie die de Italiaan onderging nadat er teelbalkanker werd vastgesteld, was een groot succes. Er is (voorlopig) geen verdere behandeling nodig. Dat meldt de ploeg van Basso, Tinkoff-Saxo, op zijn website.

Basso ging vorige week woensdag onder het mes in Milaan. Twee dagen eerder had hij op de eerste rustdag van de Tour in Pau bekendgemaakt dat er een gezwel in zijn linkerteelbal was ontdekt. De tweevoudige Girowinnaar (2006 & 2010) stapte onmiddellijk uit de wedstrijd om zich te laten opereren.

Maandag ging Basso voor een check-up langs in het ziekenhuis. Daar bleek dat de renner geen bijkomende behandeling nodig heeft. Hij moet wel een rustperiode van een maand in acht nemen en zich (uiteraard) verder laten opvolgen. "Professor Montorsi en zijn team zijn erg optimistisch over een volledig herstel van Ivan Basso", klinkt het.

De 37-jarige Italiaan laat op zijn beurt weten "extreem blij" te zijn dat operatie een succes is gebleken. Hij bedankt zijn dokters en plant een terugkeer naar de Tour om er zondag in Parijs met zijn ploeg het einde van de wedstrijd te vieren.