Greipel pakt derde ritzege

André Greipel heeft in Valence zijn derde rit in deze Ronde van Frankrijk gewonnen. De renner van Lotto-Soudal haalde het in een massasprint van John Degenkolb en Alexander Kristoff. Peter Sagan eindigde als vierde en behoudt de groene trui. Cavendish sprintte niet mee, hij moest in het zware begin van de etappe al snel lossen.

Sagan zat net zoals gisteren mee in de vlucht van de dag. Samen met onder meer wereldkampioen Kwiatkowski, Trentin, Pinot en Rogers nam hij afstand van het peloton, maar de koplopers kregen niet meer dan 2’30”.

De zware beginfase van de rit had één belangrijk slachtoffer: Mark Cavendish. De Brit van Etixx-Quick Step moest al snel afhaken en raakte niet meer terug in het peloton.

Op zo’n drie kilometer van de streep ging Zdenek Stybar met een ultieme aanvalspoging op zoek naar een twee ritzege in deze Tour, maar de sympathieke Tsjech werd gegrepen. In de sprint ging Greipel van ver aan, maar de Gorilla kon de andere spurtbommen toch nog van zich af houden. Jan Bakelants eindigde als eerste Belg op de twaalfde plaats.