België naar halve finales Davis Cup

De Belgische Davis Cup-ploeg heeft zich zaterdag in Middelkerke geplaatst voor de halve finales van de Wereldgroep. De Belgen wonnen ook het dubbelspel in hun ontmoeting met Canada en staan na drie duels op een onoverbrugbare 3-0 voorsprong. Voor België is het de eerste keer sinds 1999 dat de halve finales bereikt worden.

Na de enkelspelen van vrijdag op het gravel in Sportpark de Krokodiel in Middelkerke stond België al 2-0 voor. Daarin had Steve Darcis (ATP 76) in vier sets de maat genomen van Frank Dancevic (ATP 272) en was David Goffin (ATP 14) een maatje te groot voor Filip Peliwo (ATP 491).

Dubbelspecialist

Zaterdag was het de beurt aan Ruben Bemelmans en Kimmer Coppejans om af te rekenen met hun Canadese opponenten Daniel Nestor – nochtans een dubbelspecialist - en Adil Shamasdin. De Belgische tandem trok het laken na 2 uur en 35 minuten met 7-5, 3-6, 6-4 en 6-3 naar zich toe. De twee duels van zondag zijn enkel nog voor de statistieken.

Argentinië

België stoot zo door naar de halve finales van de Wereldgroep, die op 18, 19 en 20 september gespeeld worden, en daarin wacht Argentinië.