Rodriguez wil nog zeges

Joaquim Rodriguez had zijn zinnen gezet op een goed klassement in de Tour, maar zowel in de eerste week, als ook in de eerste Pyreneenënrit verloor hij heel wat tijd. Wel heeft hij nu zijn tweede ritzege beet, en de kopman van Katusha wil nog meer.

Rodriguez veranderde na zijn hongerklop en tijdverlies dinsdag in de eerste Pyreneneeënrit het geweer van schouder. "Woensdag heb ik me gespaard in de etappe. Ik wilde donderdag immers uitpakken en ik moet toegeven dat ik ook nog niet volledig hersteld was. Echt op mijn best was ik nog niet. Het klassement is voorbij, maar ik wilde een tweede ritzege en ben blij dat de buit binnen is. Ik had aan Fuglsang en Kwiatkowski enkele sterke tegenstanders, maar ik heb mijn tanden getoond en was uiteindelijk beter dan hen. Ik kende deze aankomst als geen ander, heb hier vaak verkend en wist hoe ik die klim moest indelen."

"Ik tel nu twee overwinningen in deze Tour, maar het is nog niet voorbij. Ik hoop dat dit niet mijn laatste zege is, de overgangsritten liggen me wel, maar het zijn ongetwijfeld de Alpen waar ik de meeste kansen heb op een derde succes."