Rodriguez pakt tweede ritzege

Joaquim Rodriguez heeft de zwaarste Pyreneeënrit van deze Tour gewonnen. Hij finishte solo op de Plateau de Beille en pakt zijn tweede ritzege. Fuglsang werd tweede, Bardet derde. Chris Froome werd meermaals bestookt door zijn concurrenten, maar hield uiteindelijk stand.

Met vier cols op het programma was het niet lang wachten op vrijbuiters. Een omvangrijke kopgroep van 22 renners kreeg als snel meer dan vijf minuten. Pas op de tweede beklimming, de Col de la Core, kwam er verbrokkeling in de groep. Net voor de beklimming van de Port de Lers spatte het helemaal uiteen. Sep Vanmarcke, Michael Kwiatkowski en Georg Preidler reden weg van het groepje. Preidler zou uiteindelijk moeten lossen, de wereldkampioen en een Belg alleen voorin dus. In de achtergrond zaten Bardet, Meintjes en Fuglsang, die al snel het gezelschap kregen van onder andere Rodriguez.

Aan de voet van de laatste beklimming, Plateau de Beille, had het leidersduo een kleine twee minuten voorsprong op de achtervolgers, maar op de steile stukken moest Sep Vanmarcke uiteindelijk lossen. En ook voor de Pool zou de berg te taai blijken, hij werd opgerold door Rodriguez, Fuglsang en Bardet. Het trio bleef even samen, maar de Spanjaard wou niet in gezelschap naar de top. Hij versnelde en zou uiteindelijk solo aankomen. 

Bij de kleppers was er ondertussen een steekspel aan de gang tussen Froome en zijn concurrenten. Zelfs Vincenzo Nibali probeerde even, nadat ook Alberto Contador al een versnelling had geprobeerd. Sky pareerde iedere aanval, ook de pogingen van Quintana werden geneutraliseerd. Ook na de zwaarste Pyreneeënrit komt er dus geen verschuiving in de strijd voor het geel.