Sterke Pauwels 4e in Cauterets, Majka wint

Rafal Majka heeft de elfde rit in de Tour de France gewonnen. Een opnieuw uitmuntende Serge Pauwels kwam als vierde over de meet in Cauterets, na Daniel Martin en Buchmann. De titanen spaarden elkaar vandaag en finishten samen in hetzelfde groepje.

Een wedstrijdbegin met veel aanvallen bracht uiteindelijk een groepje van zeven renners bijeen. In die groep landgenoot Serge Pauwels, Rafal Majka, Thomas Voeckler en Daniel Martin. Het peloton leek weinig interesse te hebben in de vluchters, die al snel uitliepen tot acht minuten.

Een kopgroep van zeven was niet naar de zin van Majka, hij reed weg van zijn medevluchters en begon aan een lange solo. Pauwels reageerde als enige, maar kon de Pool niet meer inhalen. Majka als eerste boven op de Tourmalet dus, een sterke Pauwels als tweede. In de achtergrond vormden Martin en Buchmann een duo, zij zetten de jacht op Pauwels in. Ondertussen hadden de tenoren een groepje gevormd, maar echt vuurwerk kwam er niet.

Uiteindelijk zou Martin de sprong naar Pauwels alleen afronden. Hij ging er meteen over en probeerde zelfs nog Majka in te halen. Een vergeefse poging, Martin zou uiteindelijk een minuut later als tweede over de finish rijden. Voor Pauwels kreeg het slot nog een zure smaak, hij moest ook Buchmann nog voor zich dulden en werd uiteindelijk vierde.

In de groep der titanen wou Bauke Mollema zich nog eens laten zien. Zijn versnelling zette Nibali nog maar eens in zijn hemd, de Italiaan moest opnieuw lossen. De andere toppers kwamen samen over de meet, al toonde Chris Froome zich toch nog eens door met een klein spurtje de negende plaats te pakken, voor Alberto Contador.