Djokovic verdedigt titel op Wimbledon

Novak Djokovic (ATP 1) heeft net als vorig jaar de titel gewonnen op Wimbledon. In de finale versloeg hij de Zwitser Roger Federer (ATP 2) in vier sets: 7-6(1) 6-7(10) 6-4 6-3. Het is voor de Serviër de 9e overwinning in een Grand Slam. 

De finale was een heruitgave van die van vorig jaar. Ook toen trok de Serviër aan het langste eind. Djokovic en Federer stonden voor de veertigste keer tegenover elkaar. In de onderlinge confrontaties staat het nu 20-20 gelijk.

De 28-jarige Djokovic stond voor de vierde keer in de eindstrijd op het heilige Londense gras. De titelverdediger, dit seizoen al winnaar van de Australian Open en verliezend finalist op Roland Garros, pakt zijn derde Wimbledon-titel. Eerder veroverde de Serviër in 2011 en 2014 de toernooizege. De winst in Wimbledon was meteen zijn negende grandslamtitel.

De 33-jarige Federer stond voor de tiende keer in de Wimbledon-finale. Zijn zegeteller in Londen blijft staan op zeven, waardoor hij het record nog minstens een jaartje moet delen met Pete Sampras.