BMC boekt nipte zege in ploegentijdrit

Na een week proberen heeft Greg Van Avermaet zijn ritzege in de Tour de France dan toch beet. BMC won de negende etappe, een ploegentijdrit, met amper 62 honderdsten voorsprong op Team Sky. Chris Froome behoudt de gele trui.

Van alle klassementsrijders verloor vooral Joaquim Rodriguez veel tijd. Team Katusha reed het parcours van 28 kilometer ruim twee minuten trager uit dan BMC en Sky. Ook FDJ, met Thibault Pinot, verloor meer dan anderhalve minuut. Zowel Astana als Tinkoff gaven een halve minuut prijs op Team Sky, waardoor de achterstand op Chris Froom voor Vincenzo Nibali en Alberto Contador nog wat groter wordt.

Etixx-Quick Step miste tijdritspecialist Tony Martin en zette uiteindelijk de zevende beste tijd neer. Movistar, met Nairo Quintana en Alejandro Valverde, verloor amper tijd op de leider. Het Spaanse team was amper 4 seconden trager dan BMC, waar vooral Rohan Dennis en Tejay Van Garderen een sterke rit reden.  Die laatste loopt in het klassement één seconde in op Froome, terwijl Van Avermaet oprukt naar de derde plaats.