Vuillermoz wint in Bretagne

Alexis Vuillermoz (AG2R La Mondiale) heeft de achtste rit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Fransman kwam als eerste aan op de Mûr-de-Bretagne, voor Daniel Martin en Alejandro Valverde.

De etappe startte met een vroege vlucht van Huzarski, Sicard, Chavanel en Perichon. Het viertal werd gegrepen na de klim van vierde categorie en de tussensprint, waar André Greipel meer punten behaalde dan achtervolgers Peter Sagan en John Degenkolb en zo zijn groene trui-positie nog wat extra verstevigde. Huzarski probeerde nadien opnieuw een vlucht en nam dit keer Lars Bak en Michal Golas mee, maar zij werden vlakbij de Mûr-de-Bretagne gegrepen.

De klassementsrijders krikten het tempo op, waardoor Greipel en Degenkolb het peloton moesten lossen. Froome onderhield het tempo richting de top, Vuillermoz trachtte met Geschke en Yates weg te rijden op het meest steile gedeelte. Froome herstelde opnieuw, maar Vuillermoz trapte een tweede versnelling uit de benen en reed zo nog 700 meter eenzaam naar de top. Noch Daniel Martin, noch Alejandro Valverde kwamen nog in de buurt van de Fransman. Op de koop toe moest zelfs Nibali het groepje favorieten lossen op de klim, waardoor hij opnieuw seconden verloor op de overige klassementsrijders.

Froome behoudt het geel, Sagan en Van Garderen volgen nu op respectievelijk 11 en 13 seconden. Greg Van Avermaet is zowel en in de rit als in het klassement de eerste Belg. Hij finiste als zesde en telt nu 28 seconden achterstand op de leider.