Cavendish wint koninklijke spurt

Mark Cavendish heeft in Fougères de zevende etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. Hij haalde het in een koninklijke spurt voor André Greipel, Peter Sagen en John Degenkolb. Christopher Froome neemt zoals verwacht de gele leiderstrui over van Tony Martin, die gisteren een gebroken sleutelbeen opliep en vanochtend niet meer aan de start kwam.

Het peloton vertrok vanochtend in Livarot zonder gele trui, nadat Martin vannacht al werd geopereerd en niet meer aan de start verscheen. Froome, de tweede in de stand, stond 's ochtends dan wel in de praktijk als leider van het algemene klassement aan de start, maar een gele trui had de Keniaanse Brit niet aan.

Faillu, Teklehaimanot, Durasek, Mate en Delaplace tekenden voor de vlucht van de dag, maar een massaspurt bleek onafwendbaar. Daarin ging Greipel vroeg aan, maar Cavendish kwam er binnenkant bocht nog over. Peter Sagan spurtte, alweer, naar een podiumplaats en werd derde. Degenkolb werd vierde.

26e etappezege voor Cavendish

Voor Cavendish is het zijn 26e ritzege ooit in de Tour de France, daarmee laat hij André Leducq achter zich en wordt hij de renner met de derde meeste ritzeges ooit in de Ronde van Frankrijk. Alleen Bernard Hinault (28 etappezeges) en Eddy Merckx (34 zeges) gaan de Brit nog voor.