Van der Plaetsen pakt goud bij comeback

Thomas Van der Plaetsen heeft een comeback van formaat gemaakt. Op de Universiade in het Zuid-Koreaanse Gwangju pakte hij met 7.952 punten goud in de tienkamp. Het was zijn eerste tienkamp sinds hij is hersteld van teelbalkanker.

Van Der Plaetsen, die tweede stond na de eerste dag, werd vandaag derde in de 110 meter horden en het discuswerpen. Bij het polsstokspringen ging Van der Plaetsen over 5,20 meter, wat hem de eerste plaats opleverde. Na het speerwerpen en de afsluitende 1.500 meter behield hij zijn koppositie. Het zilver ging naar de Fransman Bastien Auzeil, het brons was voor de Duitser Rene Alexander Stauss.

Van der Plaetsen ging in oktober vorig jaar onder het mes voor teelbalkanker. Hij mikt nu volop op het WK van eind volgende maand in Peking, waarvoor hij zich al heeft geplaatst.

In Gwangju verzamelde ons land al vier medailles. Naast het goud voor Van der Plaetsen behaalde taekwondoka Mourad Laachraoui zilver in de categorie tot 54 kilogram. Verder pakte België tweemaal brons in het boogschieten met de compoundboog.