Tony Martin wint mini-Roubaix in de Tour

De Duitser Tony Martin heeft in Cambrai de vierde etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Hij pakt meteen ook de gele trui over van Chris Froome.

De Tour was vandaag de laatste keer te gast in ons land en dat verdiende hoog bezoek. Niemand minder dan koning Filip gaf de start in Seraing voor de langste rit van deze Tour de France: 223,5 kilometer naar Cambrai, met in de finale zeven kasseistroken, goed voor dertien kilometer ‘kinderkopjes’ in totaal, die voor deel in lichte regen werden gereden.

Onze landgenoot Thomas De Gendt stak bij de start meteen het vuur aan de lont en kreeg drie metgezellen mee: Westra, Quéméneur en Brun. Zij verzamelden een maximale voorsprong van meer dan negen minuten en hielden het vol tot op 40 kilometer van de meet.

Na de laatste kasseistrook reden alle favorieten nog samen vooraan, maar op drie kilometer van de meet demareerde Tony Martin. Sky reageerde niet, waardoor er een gat viel dat niet meer gedicht kon worden.

Marc Coucke feliciteerde Tony Martin al op Twitter.

En ook Marcel Kittel, zelf een Duitser maar niet in de Tour aanwezig, wenst zijn landgenoot proficiat met 'eindelijk gerechtigheid'.