Cancellara stapt uit de Tour na val

Fabian Cancellara stapt uit Tour de France. 'Spartacus', die de rit van vandaag nog in de gele trui mocht rijden, heeft bij een val in de etappe van Antwerpen naar Hoei enkele breukjes in de onderrug opgelopen en moet noodgedwongen opgeven.

Cancellara ging samen met zo'n dertig andere renners zwaar tegen het asfalt op zo'n 60 km van de streep. De Zwitser had zichtbaar pijn, maar reed toch door en haalde de finish. Hij kwam uiteindelijk als 188e over de streep, op 11:43 va ritwinnaar Joaquim Rodriguez. Na afloop van de etappe bracht onderzoek in het ziekenhuis echter slecht nieuws aan het licht, Cancellara liep bij zijn een paar  breuken in  wervels op. De verwondingen die de Zwitser vandaag opliep zijn vrijwel dezelfde blessures die hem zijn klassiek voorjaar kostten. Eind maart liep hij bij een val in de E3 Harelbeke immers twee breukjes in wervels op.

"Dit is een enorme teleurstelling", meldt Cancellara. "Het team stond er uitstekend voor met de gele trui en we waren heel gemotiveerd om die te verdedigen. We hebben dit seizoen al met een pak valpartijen moeten afrekenen. Soms win je, soms verlies je. Na mijn crash in Harelbeke kostte me het flink wat tijd om opnieuw in vorm te geraken. De gele trui had me een enorme boost gegeven voor de kassei-etappe van dinsdag", klonk het. "Ik moet nu positief blijven en naar het tweede deel van het seizoen kijken."