Van den Broeck wint BK tijdrijden

Jurgen Van den Broeck heeft zich in Postel-Mol tot Belgisch kampioen tijdrijden gekroond. Op een vlak parcours van 49 kilometer was hij 42 seconden sneller dan Yves Lampaert (Etixx-Quick Step). Titelverdediger Kristof Vandewalle (Trek) werd derde.

De renners startten in twee blokken aan het parcours. Van den Broeck startte in het tweede blok en finishte in 58 minuten 32 seconden 33 honderdsten. Daarmee verbrak hij de tijd van Yves Lampaert, die in het eerste blok een richttijd van 59 minuten en 14 seconden neerzette.

Ruime voorsprong

Van den Broeck reed de perfecte tijdrit. Bij het eerst tussenpunt scoorde hij al een nieuwe toptijd van 12 minuten en 41 seconden. Op dat moment had uittredend kampioen Vandewalle al een achterstand van 12 seconden. Van den Broeck hield zijn voorsprong vast en was uiteindelijk 42 seconden sneller dan Lampaert.

De renner van Lotto-Soudal werd ook al wereldkampioen tijdrijden bij de juniores. Het Belgisch kampioenschap is pas zijn tweede profzege, nadat hij in 2011 ook al een rit in de Dauphiné Libéré won.