Froome wint generale repetitie TDF

Chris Froome heeft de Dauphiné Liberé gewonnen. Froome won de slotrit met aankomst bergop en had net genoeg voorsprong om leider Tejay Van Garderen nog uit de gele leiderstrui te fietsen. De Dauphiné geldt als generale repetitie voor de Ronde van Frankrijk begin juli. Froome lijkt zo helemaal klaar voor de Tour.

Voor de start van de slotetappe had Froome een achterstand van 18 seconden op de Amerikaan Tejay Van Garderen. Op de slotklim naar Modane reed Froome in de slotkilometers weg van zijn concurrent. Aan de streep had hij genoeg voorsprong om de eindzege te pakken in de Dauphiné. Van Garderen eindigt tweede op 10 seconden, de Portugees Rui Costa is derde.

Zo toont Froome dat hij één van de grote favorieten is voor de Ronde van Frankrijk. Froome won twee ritten met aankomst bergop en pakt dus ook de eindzege. Froome krijgt in de Tour wel nog concurrentie van de Colombiaan Nairo Quintana en Giro-winnaar Alberto Contador. Uittredend Tourwinnaar Vincenzo Nibali eindigt in deze Tirreno pas als 12e op meer dan 4 minuten van Froome.