Goffin hoort bij beste vijftien tennissers

Tennisser David Goffin maakt na Roland Garros een mooie klim op de wereldranglijst. Hij wint drie plaatsen en staat nu vijftiende, wat andermaal een record is voor een Belgische man. De Zwitser Stanislas Wawrinka wordt na zijn toernooizege het nummer vier van de wereld. Rafaël Nadal staat nog maar net in de top tien.

Goffin begon aan Roland Garros als nummer achttien, wat toen al historisch was voor een Belgische man. Maar na zijn derde ronde in Parijs doet hij daar nu nog drie plaatsen bij. Steve Darcis blijft op plaats 76 de tweede Belg. Ruben Bemelmans verliest drie posities en is 98e. Kimmer Coppejans sluipt als nummer 103 steeds dichter bij de top honderd. Germain Gigounon, de vijfde Belgische man op de hoofdtabel, stijgt veertien plaatsen naar nummer 195/

Aan de top van het klassement wipt Wawrinka door zijn eindzege van de negende naar de vierde plaats. Verliezend finalist Novak Djokovic blijft autoritair eerste, voor de Zwitser Roger Federer en de Brit Andy Murray. Rafaël Nadal, die het tornooi vorig jaar won maar dit jaar al in de kwartfinale verloor, verliest drie plaatsen en is nu tiende.