Williams behaalt 20e Grand Slam-zege

Serena Williams (WTA 1) heeft zaterdag voor de derde keer in haar carrière Roland Garros bij de vrouwen gewonnen. Ze versloeg in de finale op het Parijse gravel de Tsjechische Lucie Safarova (WTA 13) in drie sets met 6-3, 6-7 (2/7) en 6-2. Het is voor de Amerikaanse haar twintigste grandslamtitel in het enkelspel.

In de eerste set zag het er naar uit dat Safarova geen partij zou zijn voor de nochtans zieke Williams. Het werd 6-3 na 31 minuten, meteen het eerste setverlies voor de Tsjechische Safarova in dit toernooi.

De 28-jarige Safarova, voor de eerste keer in haar carrière in een grandslamfinale, had ook in het begin van de tweede set geen verhaal tegen de stevige opslagen en returns van de Amerikaanse. De Tsjechische moest meteen haar opslagspel inleveren. Safarova, die eveneens in de eindstrijd van het dubbelspel staat, zag Williams bij 3-1 zelfs een dubbele break forceren.

De Tsjechische herpakte zich echter door meteen het opslagspel van Williams te veroveren: 4-2. Daarna moest Williams zelfs een tweede keer haar opslagspel inleveren, waardoor Safarova opnieuw op gelijke hoogte kwam. Bij 5-5 sprak Williams haar ‘fighting spirit’ aan om door de opslag van Safarova te gaan. De Amerikaanse verloor vervolgens opnieuw haar opslagspel, waardoor een tiebreak over de tweede set zou beslissen. Daarin trok Safarova met 2/7 aan het langste eind.

In de derde set opende Safarova nog met een break, maar daarna sloeg de motor van Williams opnieuw aan. De Amerikaanse stoomde uiteindelijk door naar 6-2. Voor Williams was het de derde finale op het Parijse graveltoernooi. Ook in 2002 en 2013 leverde een finaleplaats haar de titel op.