Sprookje Alison Van Uytvanck is voorbij

Alison Van Uytvanck is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van Roland Garros. Onze landgenote ging in de kwartfinale in twee sets onderuit tegen de Zwitserse Timea Bacszinsky. De setstanden waren 6-4 en 7-5.

Van Uytvanck en Bacszinsky stonden allebei voor het eerst in hun carrière in de kwartfinale van een grandslamtornooi. Het was echter vooral de Zwitserse die complexloos begon aan de match. Dankzij een dubbele break kwam ze 3-0 voor. Van Uytvanck wist nog één keer terug te breaken, maar de eerste set was verloren.

In set twee ging Bacsinszky bij 1-1 opnieuw door de opslag van de Vlaams-Brabantse. Maar met de mentale weerbaarheid die haar zo ver in het tornooi bracht, knokte Van Uytvanck zich weer in de match. Beide speelsters gaven elkaar vervolgens geen duimbreed meer toe. Pas bij een 5-5 gaf Van Uytvanck haar opslag opnieuw uit handen, waarop de Zwitserse het afmaakte.

Van Uytvanck mist zo een clash met de nummer één van de wereld Serena Williams in de halve finale, maar mag terugblikken op een knap tornooi. Daardoor staat ze maandag ook voor het eerst in de top vijftig van de wereld.