Van Uytvanck hoopvol voor kwartfinale

Alison van Uytvanck (WTA 93) speelt straks om 14u in de kwartfinale van Roland Garros. Ze neemt het op tegen de Zwitserse Timea Bacsinszky (WTA 24).  "Mijn toernooi is niet voorbij, ik kan nog iets verrichten”, zegt de tennisster optimistisch.

Bacsinszky is met WTA-titels in Acapulco en Monterrey bezig aan haar beste seizoen tot nog toe. Maar de Zwitserse staat wel lager op de WTA-lijst dan Serena Williams (WTA 1) of Ana Ivanovic (WTA 7), de enige twee speelsters uit de top 10 die nog actief zijn op Roland Garros.

"Ik denk dat ik op mijn 21e aan maturiteit aan het winnen ben", aldus de 21-jarige Grimbergse. "De nederlaag tegen Petkovic op de Diamond Games in Antwerpen heeft me veel geholpen. Ik verloor toen wel nadat ik acht matchballen niet kon verzilveren, maar ik realiseerde me toen dat ik dat type speelster aankan."

"Ik moet niet denken aan de speelster aan de andere kant van het net", zegt Van Uytvanck. "Ik moet uitgaan van mijn eigen kwaliteiten. Ik zal lef moeten tonen en vechten om elke bal. Ik heb al bewezen dat ik tegenstandsters kan verslaan die hoger geklasseerd staan. En ik voel me goed. We zullen zien. Hoe dan ook is deze ervaring al fantastisch."