Roland Garros zit erop voor Goffin

Davis Goffin (ATP 18) is er zaterdag in Parijs niet in geslaagd de achtste finales van Roland Garros te bereiken, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. De Belgische nummer één, het zeventiende reekshoofd in de Franse hoofdstad, moest in de derde ronde buigen voor een uitstekend spelende Fransman Jérémy Chardy (ATP 45). Die haalde het na 1 uur en 45 minuten in 'straight sets': 6-3, 6-4 en 6-2.

Goffin moest zijn meerdere erkennen in Chardy, met wie hij regelmatig traint en die hij dus goed kent. De Fransman, een ronde eerder al te sterk voor zestiende reekshoofd John Isner, was simpelweg beter. Hij speelde scherper en maakte ook veel minder fouten dan de 24-jarige Luikenaar. In de eerste set kwam Goffin nochtans snel op voorsprong, maar Chardy zette al snel orde op zaken. In de tweede set hield de Luikenaar lange tijd stand, in set drie was de veer na een snelle break helemaal gebroken.

Chardy botst in de vierde ronde op derde reekshoofd Andy Murray (ATP 3), die zich eerder op de dag al plaatste voor de achtste finales door in drie sets de maat te nemen van de Australische youngster Nick Kyrgios (ATP 30). Voor Goffin, die voor de tweede keer in zijn carrière in de derde ronde van de Open Franse tenniskampioenschappen stond, zit het toernooi erop.