Boonen wint tweede rit in Ronde van België

Tom Boonen heeft de tweede rit in de Ronde van België gewonnen. Hij won de sprint van Arnaud Démare en Jens Debusschere in Knokke-Heist.

Voor de vierde keer al was Tom Boonen de snelste van het pak op 'De Wandelaar'. Hij verbeterde donderdag in de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour zo het record van de Duitser André Greipel, die drie overwinningen op deze bult op zijn naam had staan. Door die zege duikt Tom Boonen meteen ook de top tien van het klassement binnen waardoor een eindoverwinning, net als in 2005, nog steeds mogelijk is.

"Het is altijd leuk wanneer je wint", lachte Tom Boonen. "Ik werd zeer goed afgezet door de ploeg en het was plezant om met mijn ploegmakkers voor de ritzege te kunnen werken. Het was ook de bedoeling om deze etappe in de wacht te slepen omdat die mij nu eenmaal goed ligt. Sander Cordeel was in volle finale nog alleen aangegaan. We hebben met het peloton heel lang gewacht om hem terug te grijpen. Wij wilden er ook zeker zijn dat in die 'Gouden Kilometer' niemand voor een verrassing kon zorgen. Vanuit de koers kregen we echter weinig informatie wat er allemaal voorin gebeurde. Uiteindelijk kon ik het vele werk van mijn teamgenoten toch afmaken".

"Ik heb een tijdje niet gekoerst na mijn schouderoperatie, wegens die val in Parijs-Nice, en ben echter nog maar enkele weken intensief bezig. Wanneer je dan kan winnen ben je natuurlijk tevreden. Dan weet je dat je die revalidatie niet voor niets afgebeuld hebt. Morgen/vrijdag volgt een nieuwe test met de rit naar Herzele maar zoals ik al meermaals zei in deze Baloise Belgium Tour willen we met deze ploeg het hoogst mogelijke behalen. We zitten hier eigenlijk met renners die weggelegd zijn voor het klassieke Vlaamse werk. De rit van zondag zal lastig zijn maar we gaan er natuurlijk wel alles aan doen om de eindzege te pakken."