Flipkens al onderuit op Roland Garros

Kirsten Flipkens is er niet in geslaagd een match te winnen op Roland Garros. Op het Parijse gravel ging ze in de eerste ronde na drie sets onderuit tegen de Russin Vesnina. De setstanden waren: 2-6, 6-3 en 6-3.

Flipkens is teruggezakt naar de 73ste plaats op de wereldranglijst. Vesnina staat op plaats 95, maar was wel de betere. Op Roland Garros raakte Flipkens nog nooit verder dan de tweede ronde. Voor Vesnina is het de derde keer dat ze doorstoot naar de tweede ronde. Daarin neemt ze het op tegen de Sloveense Polona Hercog (WTA 76).

Het was vooraf al duidelijk dat geen mirakels mochten worden verwacht van Flipkens. Ze is nog maar net hersteld van een spierscheur in de rechterheup. “Gisteren kon ik voor de eerste maal deftig lopen. Ik mag tevreden terugblikken op vandaag, want mijn spelniveau liep beter dan gedacht”, vertelt ze. “Het was al een overwinning op zich om hier te zijn.”

Eerder op de dag strandde ook Kimmer Coppejans in de eerste ronde van het mannentoernooi. De kwalificatiespeler verloor in drie sets van de Fransman Nicolas Mahut. De zes andere landgenoten op de hoofdtabel spelen morgen en overmorgen.