Haalbare kaart voor Belgen in Parijs

In Parijs is vanmorgen geloot voor Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar. De Belgische deelnemers treffen een haalbare tegenstander in de eerste ronde. Enkel Yanina Wickmayer heeft het niet getroffen.

David Goffin (ATP 18) speelt in de eerste ronde van Roland Garros tegen de Serviër Filip Krajinovic (ATP 99). Goffin, die Krajinovic nooit eerder bekampte, is het zeventiende reekshoofd op het Franse gravel. Bij winst wacht in de tweede ronde de Colombiaan Santiago Giraldo (ATP 67) of de Amerikaan Donald Young (ATP 49).

Steve Darcis (ATP 78) neemt het in de eerste ronde voor het eerst in zijn carrière op tegen de Italiaan Simone Bolelli (ATP 59). Ruben Bemelmans (ATP 95) kruist de degens met de Duitser Benjamin Becker (ATP 45). Ook zij speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

Kimmer Coppejans (ATP 109) en Germain Gigounon (ATP 208) kunnen zich via de kwalificaties nog plaatsen voor de hoofdtabel. Zij werken vandaag de laatste voorronde af.

Moeilijk voor Wickmayer

Kirsten Flipkens (WTA 73) is in de eerste ronde gekoppeld aan de Russin Elena Vesnina (WTA 95). Die won drie van hun vier vorige duels.

Yanina Wickmayer (WTA 79) speelt haar openingsmatch tegen de Oekraïnse Elina Svitolina (WTA 19). Het wordt hun eerste confrontatie.

Alison Van Uytvanck (WTA 88) gaat de baan op tegen Anna Karolina Schmiedlova (WTA 51). De Slovaakse was de beste in hun twee eerdere ontmoetingen (allebei in 2015).