Jaouad Achab wint WK taekwondo

Jaouad Achab heeft vandaag op het WK taekwondo in het Russische Chelyabinsk de wereldtitel in de categorie tot 63kg veroverd. Hij was in de finale te sterk voor Joel Gonzalez Bonilla. Het werd 7-6 (0-0, 1-0, 6-6) tegen de Spaanse olympische kampioen (in de klasse tot 58kg).

Eerder op de dag had Achab de Iraniër Abolfazl Yaghoubi Jouybar met 9-8 verslagen in de halve finales. Gisteren had het nummer één op de wereldranglijst in de klasse -63kg achtereenvolgens de Bulgaar Daniel Turnov (10-8), de Uruguayaan Federico Gonzalez (16-1), de Taiwanees Cheng Ching Huang (18-4) en de Fransman Stevens Barclais (24-12) uitgeschakeld.

Achab doet met deze prestatie een gouden zaak met het oog op de Olympische Spelen in Rio De Janeiro 2016. Op de olympische wereldranglijst bij de -68kg (-63kg is géén olympische gewichtsklasse) staat hij momenteel op de vierde plaats. De eerste zes krijgen een ticket voor Rio.

Eerder op de week veroverde met Si Mohamed Ketbi nog een Belg een medaille op het WK. Hij pakte zilver in de gewichtsklasse tot 58 kilogram. Achab en Ketbi nemen deel aan de Europese Spelen in het Azerbeidzjaanse Bakoe (12-28 juni), waar ze nog meer punten kunnen verzamelen met het oog op Rio.