Ulissi wint langste etappe van deze Giro

Diego Ulissi heeft de zevende en langste etappe van deze Ronde van Italië gewonnen. Hij haalde het na 264 kilometer voor  Juan Jose Lobato en Simon Gerrans. Alberto Contador blijft leider.

Het viertal Marco Bandiera, Nicola Boem, Nikolay Mihaylov en Pierpaolo De Negri tekenden na 22 kilometer voor de vlucht van de dag. Het peloton deed het met de lange etappe in het vooruitzicht rustig aan en liet de vluchters begaan. Zo daalde de gemiddelde snelheid halfweg onder 35 km/uur en sprokkelede de kopgroep een maximale voorsprong van meer dan 10 minuten bij elkaar.

Het sprookje van de vluchters bleef zoals verwacht niet duren. In het peloton sloegen verschillende ploegen de handen in elkaar en op iets minder dan 20 kilometer van de meet slokte het peloton de laatste vluchter op.

Van dan af nam Tinkoff-Saxo, van roze trui Contador, het heft volledig in handen. De laatste kilometers van de etappe liepen serieus op en daar maakten de teamgenoten van de Spanjaard gebruik van om het peloton een stevig tempo op te leggen. De gestrekte draf zorgde ervoor dat we met een uitgedund peloton de laatste vijf kilometer indoken.

In die laatste kilometers werd het opnieuw iets vlakker, waardoor sprinters zoals Greipel opnieuw naar voren schoven. Het was echter Lampre Diego Ulissi die dankzij een perfect uitgeleide van Lampre naar de zege spurtte. Hij klopte Lobato en Gerrans. Philippe Gilbert, vooraf getipt als kanshebber voor deze rit, werd dertiende.