Greipel spurt naar winst in 6de rit Giro

André Greipel (Lotto Soudal) heeft de zesde etappe in de 98e Ronde van Italië gewonnen. Na 183 kilometer van Montecatini Terme naar Castiglione della Pescaia was de 32-jarige Duitser de snelste in een door een massale valpartij ontsierde massasprint. De Italianen Matteo Pelucchi en Sacha Modolo spurtten naar de tweede en de derde stek.

Rozetruidrager Alberto Contador (Tinkoff-saxo) was één van de slachtoffers van de valpartij maar blijft wel leider. De 32-jarige Spanjaard heeft twee seconden voor op de Italiaan Fabio Aru en twintig op de Australiër Richie Porte. Op het podium kon Contador de roze trui wel niet aantrekken. Zijn val bezorgde hem te veel last aan de linkerarm.

Voor Greipel is het de vierde zege van het seizoen. Eerder won hij ritten in de Ronde van de Algarve (2.1), Parijs-Nice (WT) en de Ronde van Turkije (2.BC). In de Ronde van Italië zit "de Gorilla" nu aan drie ritzeges. Hij won ook een etappe in 2008 en 2010. In grote rondes was Greipel al dertien keer succesvol. In de Ronde van Frankrijk won hij zes ritten, in de Ronde van Spanje vier.