Basketter Charleroi (20) plots overleden

Rasmus Larsen, een twintigjarige Deense basketbalspeler van Spirou Charleroi, is dood teruggevonden in zijn huis in Jumet. Hij lag in zijn bed en is waarschijnlijk in zijn slaap overleden. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Volgens zijn club had de speler in het verleden geen hartproblemen en was hij ook niet ziek.

Spirou Charleroi zou normaal vanavond spelen in de halve finale van de play-offs tegen Oostende. Toen Larson niet kwam opdagen voor de trip naar de kust, ging de technische staf hem thuis opzoeken. De club heeft een dubbel van de sleutel van het appartement, maar de deur moest worden geforceerd omdat er ook een sleutel aan de binnenkant van de deur zat.

Familie in het land

De club zegt geschokt te zijn en betuigt zijn deelneming aan de familie en vrienden van de speler. “Dit is een echt drama voor zijn familie, die vanavond in Oostende zou zijn om hem aan te moedigen”, vertelt voorzitter Giovanni Bozzi.

Zijn familie wil een autopsie om te weten wat er is gebeurd. Als het effectief om een natuurlijk overlijden gaat, zijn er volgens voorzitter Bozzi twee opties. “Ofwel had hij problemen met zijn hart of hij kreeg een bloeding. Ik denk daarbij aan een hersenbloeding of een bloeding aan de hartslagader.”

De halve finale van vanavond is uitgesteld naar vrijdag. Omdat de eerste wedstrijd sowieso in Oostende moet worden gespeeld, wijzigt ook de rest van het programma.

Derde overlijden

De dood van Larsen is al het derde geval van een jonge topsporter die plots overlijdt in amper twee weken tijd. Op 30 april overleed Lokeren-speler Gregory Mertens (24) als gevolg van hartfalen. Eergisteren bezweek Tim Nicot (23) van Beerschot-Wilrijk aan de gevolgen van een hartstilstand. 

Foto: proximusspirou.be