Peloton herdenkt Wouter Weylandt

Het is vandaag exact vier jaar geleden dat de Belgische wielrenner Wouter Weylandt is overleden. De renner kwam in een afdaling in de Ronde van Italië zwaar ten val en overleed aan zijn verwondingen. Hij werd 26. Vanmiddag vindt een korte herdenking plaats op de plek van het ongeval.

Weylandt kwam vier jaar geleden in de gevaarlijke afdaling van de Passo del Bocco in de derde rit van de Ronde van Italië ten val toen hij met zijn pedaal een muurtje raakte. De 26-jarige Belg ging hard tegen het asfalt en liep een schedelbreuk op die hem fataal werd.

Vandaag vindt op de plaats van het ongeval een korte herdenkingsceremonie plaats. Dat plaatste de vader van Wouter, Eric Weylandt, op Twitter. Heel wat collega-renners en mensen uit het peloton herdenken Weylandt vandaag op het sociale netwerk. Bij Trek, de opvolger van Team Leopard, het team waarvoor Weylandt op het moment van het fatale ongeval reed, prijkt ‘WW108’ nog steeds op de teambus. 108 was het rugnummer waarmee Weylandt in zijn laatste wedstrijd reed.

De Ronde van Italië start vandaag in San Lorenzo al Mare met een ploegentijdrit. Maandag start de derde rit in Rapallo, het stadje waar de fatale rit vier jaar geleden heen ging.

In 2012 gaf de weduwe van Wouter Weylandt het startschot in de Omloop Het Nieuwsblad: