Greg Van Avermaet is vrijgesproken

Wielrenner Greg Van Avermaet is vrijgesproken in de dopingzaak rond de zogenaamde ozondokter uit Rotselaar. Hij riskeerde twee jaar schorsing, maar de Disciplinaire Commissie van de Belgische Wielerbond vindt dat er geen sprake is van een inbreuk op de dopingwetgeving.

Van Avermaet van team BMC werd beschuldigd van het gebruik van cortisone en het kindermedicijn Vaminolact. Hij gaf toe dat hij één keer cortisone had gebruikt, maar dat gebeurde met een voorschrift voor de behandeling van zijn hielprobleem in 2012. Hij kreeg ook een voorschrift voor Vaminolact, maar hij kon bewijzen dat hij dat medicijn nooit heeft afgehaald.

In dezelfde zaak rond de ozondokter werd vorige week ook al veldrijder Tom Meeusen vrijgesproken door de commissie. Op 4 juni moet Bart Wellens nog verschijnen en volgende week is het de beurt aan veldrijder en belofte Laurens Sweeck.

De Belgische Wielerbond, de Internationale Wielerunie UCI en het internationale antidopingbureau WADA kunnen wel nog in beroep gaan tegen de beslissing.