114 Belgen naar Europese Spelen Baku

De Belgische delegatie die van 12 tot en met 28 juni deelneemt aan de allereerste editie van de Europese Spelen in Bakoe, telt 114 atleten uit zestien sporten. Dat maakte het BOIC vandaag bekend.

Met judoka Charline Van Snick en karabijnschutter Lionel Cox zijn twee Belgische medaillewinnaars van Londen 2012 geselecteerd. Andere blikvangers zijn onder meer Tom Boonen, Ilse Heylen, Sven Nys, Jean-Michel Saive, Dirk Van Tichelt en Ann Wauters. Ook de twee nationale volleybalploegen maken deel uit van Team Belgium.

Gedurende zeventien competitiedagen zullen zo'n 6.000 atleten uit 50 Europese landen deelnemen in 31 sportdisciplines uit twintig sporten, waarvan er zestien ook op het olympisch programma staan. In elf sporten vallen in Azerbeidzjan rechtstreeks of onrechtstreeks via ranking punten, tickets voor Rio 2016 te verdienen. Vier sporten zijn niet-olympisch: sambo (een vechtsport), strandvoetbal, 3x3 basket en karate.

"We zullen in Bakoe aanwezig zijn in zestien sporten", zegt delegatieleider Gert Van Looy. "Badminton, in basketbal met twee ploegen, boogschieten, boksen, gymnastiek, judo, kajak, karate, schermen, schieten, taekwondo, tafeltennis, triatlon, volleybal (ook met 2 ploegen), wielrennen en zwemmen." Op 2 juni wordt de Belgische delegatie officieel voorgesteld in Hofstade bij het Sportimonium.