Met dit team gaat Boonen naar Bakoe

De Belgische wielerbond heeft de selectie bekendgemaakt voor de Europese Spelen van volgende maand in Bakoe, van 12 tot 28 juni. Tom Boonen is erbij in Azerbeidzjan, zoals hij zelf zondag al had aangekondigd. Hij zal op zondag 21 juni een ploeg vormen met Tiesj Benoot, Jens Keukeleire, Gianni Meersman, Stijn Vandenbergh en Maarten Wijnants.

"We treden aan met een volwaardig team", zegt bondscoach Carlo Bomans. "Een zestal waarmee ik alle kanten uitkan. Als de boel moeilijk uit mekaar geraakt en het peloton is nog erg omvangrijk in de laatste ronde, dan kunnen we de kaart van Tom Boonen trekken. Splitst de boel eerder op in kleinere groepjes, dan hebben we met Gianni Meersman - erg snel na een lastige wedstrijd - een ijzer in het vuur. Vergeet trouwens niet dat ook Tiesj Benoot en Jens Keukeleire over een snedig eindschot beschikken. Ik heb dus een paar troefkaarten op zak. Het is echt niet zo dat de ploeg helemaal rond Tom Boonen wordt gebouwd."

Boonen rijdt eerst wel nog de Ronde van Italië, die volgende zaterdag start met een ploegentijdrit naar San Remo. Hij miste de voorjaarsklassiekers na een val in Parijs-Nice.