Mayweather verslaat 'PacMan'

Floyd Mayweather heeft de Filipijnse Manny Pacquiao in twaalf rondes verslagen tijdens de ‘boksmatch van de eeuw’ in Las Vegas. De jury kende de de Amerikaan unaniem de overwinning toe. Daarmee is het de 48ste overwinning voor 'Money Man', die nog nooit verloor. 

De opbrengst van de kamp is gigantisch. In de Verenigde Staten kon men alleen naar de wedstrijd kijken via betalende televisie, de zogenaamd 'pay per view tv'. Volgens de New York Times kostte naar de match kijken per televisie 90 dollar, goed voor in totaal 300 miljoen dollar. Floyd Mayweather, alias 'Money Man', krijgt maar liefst 60 procent van die opbrengst, ook als hij verloren zou zijn. Dat was één van de voorwaardes om in te gaan op een wedstrijd.

De arena in het MGM Grand in Las Vegas zat vol bekende sterren en atleten van over de hele wereld. Mensen die ter plaatse een ticket konden bemachtigen, betaalden voor een zitje bovenaan de tribune ongeveer 1500 dollar. Wie dicht bij de ring wilde zitten, moest al 7500 dollar ophoesten. Tickets op de zwarte markt gingen zelfs tot 40.000 dollar. 

Al vijf jaar werden de twee welterkampioenen gesmeekt om eens tegen elkaar in de ring te staan. Tot nu toe weigerde vooral Mayweather dat, tot dit keer het prijskaartje dan toch hoog genoeg bleek. De overwinning is Mayweathers 48ste overwinning. De bokser zei voor de wedstrijd dat hij nog één match zou boksen en dan met pensioen gaat. Als het hem lukt om 49 matchen te winnen zonder ooit te verliezen, evenaart hij daarmee de legendarische bokser Rocky Marciano.