Boksmatch van de eeuw vanavond

Vannacht vindt in Las Vegas de ‘boksmatch van de eeuw’ plaats tussen weltergewichten Floyd Mayweather en Manny Pacquiao. In de VS wordt er reikhalzend naar uitgekeken. Beide topboksers doorstonden gisteren alvast zonder problemen de weging.

De boksers zijn aan mekaar gewaagd. De Amerikaan Mayweather won zijn vorige 47 gevechten en Pacquiao heeft op zijn beurt 57 zeges, 5 nederlagen en 2 onbesliste duels op zijn palmares. Mayweather zette gisteren 66,2 kg op de weegschaal. Zijn Filipijnse tegenstander bleek met 65,8 kg net iets lichter. 'Pac-Man' lijkt voorlopig de favoriet. Hij kon in de MGM Grand Garden Arena rekenen op het meeste applaus van de fans.

De weging werd bijgewoond door liefst 11.500 supporters, die allemaal 10 dollar betaalden. De opbrengst was bestemd voor het goede doel. Met een verwachte omzet van zo'n 400 miljoen dollar (357 miljoen euro) breekt de bokskamp alle records. Floyd 'Money' Mayweather strijkt minstens 120 miljoen dollar op, Pacquiao is verzekerd van minimaal 80 miljoen dollar.