Valverde wint derde keer de Waalse Pijl

Alejandro Valverde (Movistar) heeft de 79e editie van de Waalse Pijl (Bel/WorldTour) op zijn naam geschreven. Voor de 34-jarige Spanjaard was het al de tweede zege op rij in Hoei, de derde in totaal. Na 205,5 kilometer tussen Borgworm en Hoei haalde hij het op de Muur van de Fransman Julian Alaphilippe (Etixx-Quick Step) en de Zwitser Michael Albasini (Orica-GreenEdge). Dylan Teuns (BMC) werd met een dertiende plaats beste Belg. Zijn ploegmaat Philippe Gilbert kwam onderweg zwaar ten val en moest opgeven.

Luis Leon Sanchez en Giovanni Visconti waren op tien kilometer van de streep de enige twee overblijvers van een vlucht. In de achtergrond reed Vincenzo Nibali echter al snel het gat dicht. Nadat de koplopers gegrepen werden, plaatste Tim Wellens meteen een aanval, de renner van Lotto-Soudal reed bijna twintig seconden bij mekaar, maar werd op de Muur toch nog gegrepen. Valverde nam al snel het commando over op de steile klim en was duidelijk de sterkste.

Philippe Gilbert heeft moeten opgeven in de Waalse Pijl na een zware val. Hij raakte gewond aan zijn schouder en elleboog. Gilbert zei voor de race nog dat hij bang was om te vallen.