Gilbert na val: "Geen breuken opgelopen"

Philippe Gilbert houdt geen breuken over aan zijn valpartij van vanmiddag in de Waalse Pijl. De kopman van BMC kwam ten val op zo'n vijftig kilometer van de finish in Hoei. Hij probeerde zijn tocht nog verder te zetten, maar gaf uiteindelijk op. "Ik heb geen breuken opgelopen", vertelde hij bij de ploegbus aan VTM NIEUWS-journalist Merijn Casteleyn. "Mijn knie doet pijn en ik heb veel schaafwonden. Dat is vervelend, maar ik denk niet dat Luik-Bastenaken-Luik in gevaar komt."

Het was toch even schrikken voor Gilbert, toen hij tegen de grond smakte. "Ik zat nochtans goed vooraan", zei hij aan de teambus. "Het peloton zat op één lint, maar een renner van Trek tikte het wiel aan van een andere renner en zo kwam ook ik ten val, tegen 55 kilometer per uur." Gilbert bezeerde zich vooral aan zijn rechterkant, zijn truitje was gescheurd aan de rechterschouder, zijn elleboog gekneusd. Hij reed nog even door, maar hij kon niet verder. "Ik raakte niet vooruit, ik had overal pijn", zei hij. "Vooral toch aan mijn pees achter de knie omdat ik met mijn voet achter mijn pedaal ben blijven hangen, maar er is niets gebroken."

De dokter bracht de eerste zorgen toe, Gilbert zal vanavond ook niet meer in het ziekenhuis langslopen. "Dat lijkt me niet nodig", zei hij. "Er is niets gebroken, het is niet dat ik nog radiografie moet ondergaan. Al zal de osteopaat vanavond wel wat werk hebben", meende hij. "Ik denk niet dat mijn Luik-Bastenaken-Luik in gevaar komt, maar zo'n val is natuurlijk wel vervelend. Je slaapt minder goed, je kan je niet goed wassen. Dat is echt niet leuk, zeker niet de beste voorbereiding op een wedstrijd, maar gelukkig zijn er nog enkele dagen om mij te verzorgen."

Gilbert had eerder al aangekondigd dat hij schrik had om te vallen op het parcours van de Waalse Pijl.