Belgisch onderonsje op WTA-Katowice

Kirsten Flipkens (WTA-70) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Poolse Katowice (250.000 dollar). De 29-jarige Antwerpse deed dat door de Roemeense Monica Niculescu (WTA-62) in 2 uur en 37 minuten met 6-7 (6/8), 6-1 en 6-4 te verslaan. In de kwartfinale speelt ze tegen landgenote Alison Van Uytvanck (WTA-105).

Flipkens maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Zo gaf ze in de tiebreak van de eerste set een 6-3 voorsprong (3 setballen) uit handen en in de derde set verspeelde ze tot twee keer toe een break voorsprong en zag ze haar tegenstandster tot 5-4 terugkomen. Nadat ze een blessure aan de ringvinger van de rechterhand had laten verzorgen, maakte Flipkens het op de opslag van Niculescu dan toch nog af.

Meteen zit er minstens één Belgische bij de laatste vier. Om een plaats in de halve finales staat Flipkens vrijdagnamiddag immers tegenover Alison Van Uytvanck (WTA-105), die woensdag met tweemaal 6-3 won van de Duitse Carina Withoeft (WTA-74). Het wordt het eerste duel tussen de twee Belgen.

Ook An-Sophie Mestdach (WTA-112) probeert een plaatsje in de kwartfinales af te dwingen. Zij moet daarvoor wel voorbij thuisspeelster Agnieszka Radwanska (WTA-9), voormalig nummer twee van de wereld en eerste reekshoofd in Katowice. In de eerste ronde schakelde Radwanska Yanina Wickmayer (WTA-92) met 6-1 en 6-3 uit.