Excuses voor ongevallen in Ronde

Shimano heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor twee aanrijdingen in de Ronde van Vlaanderen. Daarbij was telkens een neutrale auto van het bedrijf betrokken. "We bieden onze verontschuldigingen aan voor beide incidenten, in het bijzonder aan Jesse Sergent van Trek en Sébastien Chavanel van Française des Jeux. We wensen hen een spoedig herstel", zo klinkt het op de Shimano-website. "De bestuurders van de neutrale wagens zijn professionals met vele jaren ervaring in profkoersen. We zullen beide incidenten grondig onderzoeken en de gepaste maatregelen nemen."

Op 108 kilometer van de finish reed een neutrale wagen van Shimano achter de zeven koplopers. Bij een bocht wilde hij hen aan de binnenkant voorbijsteken. Daarbij werd Sergent geraakt. De Nieuw-Zeelander kwam ten val en brak daarbij zijn linkersleutelbeen.

Met nog ongeveer 80 kilometer voor de boeg reed een Shimano-volgauto in op een ploegwagen van FDJ, die vertraagde om Chavanel te helpen bij een lekke band. De Fransman werd daarbij aangereden door zijn eigen ploegwagen en verliet vervolgens de koers.