Ijzersterke Williams pakt zege in Miami

Serena Williams heeft met groots machtsvertoon het WTA-tennistoernooi van het Amerikaanse Miami op haar palmares geschreven. De Amerikaanse nummer één van de wereld was in de finale in Key  Biscayne meer dan een maatje te groot voor de Spaanse Carla Suarez Navarro, de nummer twaalf, en trok het laken na amper 56 minuten met 6-2 en 6-0 naar zich toe.

Voor de 33-jarige Williams was het al haar achtste eindzege op het hardcourt in Florida, haar derde op rij. Ze kon in 2002, 2003, 2004, 2007, 2008, 2013 en 2014 ook al een feestje bouwen in Miami. In totaal heeft ze nu maar liefst 66 WTA-toernooien op haar palmares staan. Dit seizoen bracht ze al het Australian Open op haar naam, goed voor een negentiende grandslamzege. Miami is na de vier Grand Slams het belangrijkste toernooi van het seizoen.

De zeven jaar jongere Suarez Navarro stond voor de achtste keer in een WTA-finale, maar blijft op één toernooizege steken: vorig jaar won ze in Oeiras. Ze leed haar vijfde opeenvolgende nederlaag in 'straight sets' tegen een oppermachtige Williams.