2 kopmannen bij Quick-Step in Ronde

Zdenek Stybar en Niki Terpstra zijn zondag de twee kopmannen van Etixx-Quick-Step in de Ronde van Vlaanderen. Dat verklaarde het team op een persmoment bij sponsor Quick Step in Wielsbeke.

Nu Tom Boonen er niet bij is door zijn blessure ontbreekt één uitgesproken kopman bij Etixx-Quick-Step, maar met Zdenek Stybar en Niki Terpstra heeft de ploeg twee andere ijzers in het vuur. "We hebben onze leider verloren", aldus ploegmanager Patrick Lefevere. "Maar we staan nog altijd met een sterke ploeg aan de start, wellicht zelfs het sterkste team in de breedte. Als ik zie hoe sterk we waren in Gent-Wevelgem en met hoeveel renners we de finish bereikten, heb ik er een goed oog in voor zondag."

Een race zonder Cancellara en Boonen dus. "De wedstrijd gaat nog altijd door", grapte Zdenek Stybar. "Het zal anders worden en we moeten er gewoon voor zorgen dat het een aantrekkelijke koers wordt voor het publiek." Stybar won Strade Bianche begin maart met veel panache. "Ik hoop dat ik nog steeds die topconditie heb", zei hij. "Het is niet gemakkelijk om die goede vorm te behouden, maar ik denk wel dat ik nog altijd sterk ben. Voor mij is Geraint Thomas zondag de topfavoriet. Hem moeten we in de gaten houden."

Naast Stybar is ook de Nederlander Niki Terpstra kopman. De voorbije weken reed het team volgens sommige waarnemers als kippen zonder kop en zou er weinig samenhang zijn in de ploeg. "Dat is misschien zo voor de buitenwereld, maar dat klopt niet", aldus Stybar. "We rijden als één team en zullen dat zondag ook tonen. De afspraken tussen Niki en mij zijn duidelijk. We zijn met twee sterke kopmannen en daarnaast hebben we ook nog Matteo Trentin en Stijn Vandenbergh in de ploeg. Er zijn heel wat opties die we kunnen uitspelen."

De selectie: Yves Lampaert, Guillaume Van Keirsbulck, Matto Trentin (Ita), Iljo Keisse, Nikolas Maes, Stijn Vandenbergh, Zdenek Stybar (Tsj) en Niki Terpstra (Ned)