Boonen verkent Ronde van Vlaanderen

Tom Boonen verkent vanochtend samen met zijn ploegmaats van Etixx-Quick Step De Ronde van Vlaanderen. Hij is omstreeks half tien in Oudenaarde vertrokken voor een tocht van zo’n honderdvijftig kilometer. Het is eerste keer sinds zijn val in Parijs-Nice op 9 maart dat Boonen weer met zijn ploeg traint.

Boonen liep door zijn val een breuk op in de elleboog en scheurde ook zijn ligamenten aan de schouder, waarvoor hij moest worden geopereerd. Toen werd geschat dat hij drie tot zes weken out zou zijn, maar het herstel verloopt blijkbaar spoediger dan verwacht.

"Om de ploegmaats te steunen"

Dat Boonen nu meedoet aan de verkenning, wil echter niet zeggen dat hij zondag zal meerijden. “Tom was vragende partij”, vertelt ploegleider Wilfried Peeters. “Hij is al aan het trainen en vroeg maandag of hij mee mocht op verkenning. Hij fietst graag en dan is het logisch dat hij er hier bij  is. We vonden het geen slecht idee. Hij is hier om de ploegmaats te steunen.”

De training vormt geen gevaar voor zijn blessures. “Tom zijn operatie is goed verlopen en hij trainde al op de fiets”, aldus Peeters. “Dus deze verkenning kan zeker geen kwaad. Hij is nog altijd aan het revalideren en doet het rustig aan.”