Darcis stunt niet tegen Djokovic

Steve Darcis (ATP-84) is er maandag niet in geslaagd te stunten in de derde ronde van het Masters 1.000-toernooi van Miami (5.381.235 dollar). De 31-jarige Luikenaar moest na 1 uur en 28 minuten het hoofd buigen voor 's werelds nummer een Novak Djokovic. De Serviër won met 6-0 en 7-5.

Aanvankelijk leek Darcis helemaal geen partij te zijn voor Djokovic, titelverdediger en eerste reekshoofd op het hardcourt in Miami. Na amper 25 minuten stond de 6-0 op het bord. De tweede set had heel wat meer om het lijf. Darcis hield gelijke tred tot 4-4, brak dan zelfs door de opslag van Djokovic en mocht bij 4-5 voor de set serveren. Djokovic brak echter onmiddellijk terug en nam bij 6-5 opnieuw het voortouw. Darcis stribbelde nog fel tegen, maar liet tal van punten om een tiebreak uit de brand te slepen onbenut. Voor Djokovic was het eerste matchpunt wel het goede. Een herhaling van Wimbledon 2013, waar Darcis Rafael Nadal in de eerste ronde uitschakelde, bleef dus uit.

In de achtste finales neemt Djokovic het op tegen de Oekraïner Alexandr Dolgopolov (ATP-65). Die plaatste zich met een 7-5, 6-4 zege tegen de Braziliaan Thomaz Bellucci (ATP-81).