Haalt Boonen toch nog Parijs-Roubaix?

Tom Boonen leek na een val in Parijs-Nice een kruis te moeten maken over de voorjaarsklassiekers, maar nu bestaat er toch een kleine kans dat de 34-jarige renner alsnog fit raakt voor Parijs-Roubaix. Dat onthulde Marc Coucke gisteravond op Twitter. 

Coucke organiseerde een feest om de overname van OmegaPharma door Perrigo te vieren. Daarop was ook Tom Boonen uitgenodigd. Die vertrouwde Coucke toe dat hij keihard traint en zichzelf 1 procent geeft om Parijs-Roubaix te halen. "Hij zal de verkenning rijden en beslist dan over zijn deelname", tweette Coucke ook nog. Etixx-Quick Step bevestigt dat Boonen de verkenning zal rijden, "net zoals hij die dag zou trainen", zegt dokter Yvan Vanmol aan Het Nieuwsblad. "Maar met drie trainingen en een verkenning starten in Parijs-Roubaix zou niet verstandig zijn", voegt hij er aan toe. 

Boonen kwam tijdens de eerste etappe van Parijs-Nice zwaar ten val en verrok daarbij de ligamenten van zijn linkerschouder. Er werd geschat dat hij 3 tot 6 weken buiten strijd zou zijn.