Paolini wint heroïsche Gent-Wevelgem

Luca Paolini heeft Gent-Wevelgem gewonnen. De 38-jarige Italiaan reed in de slotkilometers weg uit een kopgroep en finishte met een kleine voorsprong. Het was een heroïsche wedstrijd, die door de regen en de stormwind erg lastig was. De Nederlander Niki Terpstra werd tweede. Hij was in een sprint sneller dan de Welshman Geraint Thomas.

Stijn Vandenbergh was met een vierde plaats de beste Belg. Meteen daarna volgden Jens Debusschere, Sep Vanmarcke en Jürgen Roelandts. Die laatste reed nochtans lange tijd solo, voor hij op zeventien kilometer van de streep werd gegrepen.

Er volgde een spervuur van ontsnappingen, tot Paolini op vijf kilometer van de eindmeet alleen op kop kwam te zitten. Achter hem kwam de tegenreactie met Terpstra, Vandenbergh, Debusschere, Vanmarcke en Thomas nooit echt goed op gang.

Voor Paolini is het de eerste zege van het seizoen. In Vlaanderen was hij eerder succesvol met winst in de Brabantse Pijl 2004 en de Omloop Het Nieuwsblad 2013. In 2007 stond hij als derde op het podium van de Ronde van Vlaanderen.