Brit Geraint Thomas wint E3 Prijs

De Brit Geraint Thomas van Team Sky won vandaag in Harelbeke de 58ste editie van de E3 Prijs. Hij won met 25 seconden voorsprong op de Tsjech Zdenek Stybar. De Italiaanse Matteo Trentin greep de derde podiumplaats na een sprint van het peloton.

Gerain Thomas, vaak ingezet om sprints aan te trekken voor onder andere Mark Cavendisch, schrijft met deze overwinning zijn eerste grote klassieker op zijn palmares. De vrij onbekende renner won eerder wel al verschillende etappes in bijvoorbeeld de Ronde van Beieren of de Ronde van Qatar. Vorig jaar werd hij derde in de E3 Harelbeke. 

De titel van beste Belg was vandaag weggelegd voor Sep Vanmarcke, die op de vijfde plaats eindigde. Toch werd de E3 Prijs Harelbeke vandaag vooral getekend door de zware val van Fabian Cancellara, die door twee gebroken wervels in zijn onderrug de voorjaarsklassiekers aan zich voorbij ziet gaan. Ook Greg Van Avermaet kwam zwaar ten val op achttien kilometer van de meet. Hij reed de koers nog uit en kwam vijf minuten na Geraint Thomas aan.