Niels Albert en Chantal uit elkaar

Het huwelijk van ex-veldrijder Niels Albert en Chantal Lippens is voorbij. Dat maakte Chantal Lippens donderdag op Facebook bekend. Albert en Lippens stapten op 29 juni 2013 in het huwelijksbootje.

De relatie van Albert en Lippens had te lijden onder het einde van Alberts topsportcarrière, aldus Lippens. In mei vorig jaar kondigde hij het einde van zijn actieve veldritloopbaan aan nadat bij een routinecontrole hartritmestoornissen aan het licht waren gekomen.

"Iedereen weet dat het moeten stoppen met topsport zowel bij Niels als bij mij zwaar is aangekomen", zo klinkt het op Facebook. "Uiteindelijk heeft dit ook een zware invloed gehad op ons privéleven. We zijn er lang in geslaagd te overleven maar uiteindelijk koos Niels ervoor om enkele maanden geleden een punt te zetten achter ons huwelijk. We willen graag benadrukken dat we in de best mogelijke verstandhouding uit elkaar zijn gegaan. We hebben vandaag beslist dat we erallebei klaar voor zijn om dit spijtige nieuws met de buitenwereld te delen, maar zullen hier verder niet publiekelijk over communiceren. We hopen dat ons privéleven kan gerespecteerd worden, zodat we allebei na een moeilijke periode opnieuw rust kunnen vinden."