Wallays wint Dwars door Vlaanderen

Onze landgenoot Jelle Wallays van Topsport-Vlaanderen heeft de semi-klassieker Dwars Door Vlaanderen gewonnen. Hij sprong in de laatste meters weg uit een kopgroep van vier, met ook wereldkampioen Michael Kwiatkowski bij. Zijn ploegmaat Edward Theuns werd tweede en de Nederlander Dylan Van Baarle derde. 

Het kwartet Wallays, Theuns, Van Baarle en Kwiatkowski had lange tijd in de aanval gereden. In de slotkilometer sprong Wallays weg, hij hield knap stand. Edward Theuns maakte luttele seconden later het feest van Topsport Vlaanderen-Baloise compleet. Buiten Wallays en Theuns eindigden nog vier Belgen in de top tien. Guillaume Van Keirsbulck werd vijfde, Tiesj Benoot zesde, Belgisch kampioen Jens Debusschere achtste en Nikolas Maes negende.

Wallays, vorig jaar nog winnaar van Parijs-Tours, volgt op de erelijst de Nederlander Niki Terpstra (Etixx-Quick.Step) op. Dwars door Vlaanderen is dé aanloop naar onder andere de E3-Harelbeke, Gent-Wevelgem, Driedaagse De Panne-Koksijde en de ultieme apotheose die op zondag 5 april volgt met de Ronde van Vlaanderen.